Mob: +31(0)627472632
Logo M-kwadraat dealerlogo Fröling

Hout‑cv, een prima alternatief voor verwarmings installaties

Fröling

Hout‑CV geeft voldoende mogelijkheden voor het verwarmen van woningen en bedrijfsgebouwen inclusief sanitair warm water. Sinds januari 2020 ben ik dealer geworden van Fröling hout‑cv ketels en ben erg enthousiast over de kwaliteit en de mogelijkheden. Voor jaren stook plezier. Of het nu gaat om stukshout, pellets, snippers of een combinatie van deze. Hout‑CV is ook zeer goed te combineren met zonnecollectoren wat de duurzaamheid van uw installatie vergroot.

Hout‑CV in de huiskamer

Een haard of kachel die ook uw cv‑water verwarmt is goed mogelijk, het vergroot zelfs het comfort van uw woning. Door dat een groot deel van de warmte aan het cv‑water overgedragen wordt blijft er een lekkere warmte in de huis kamer en kan de cv‑installatie de rest van uw woning verwarmen.

click hier ↬ of op het logo voor de Fröling dealersite van M² Zonnewarmte & Hout‑CV

Uitstoot en rendament

Er zijn verschillen in energetisch rendement, uitstoot en gezondheidseffecten van de verschillende typen houtkachels:

Een open haard heeft een rendement tussen 10-20% en de uitstoot aan fijnstof (PM10) bedraagt 158 mg/m³

Een gemiddelde vrijstaande houtkachel heeft een rendement tussen 65-85% en de uitstoot aan fijnstof (PM10) bedraagt 113 mg/m³

Een goed geïnstalleerde Fröling heeft een rendement tussen 92-96% en de uitstoot aan fijnstof (PM10) bedraagt 22 mg/m³

Dynamsich inregelen

Het inregelen van uw CV-systeem is door de komst van de energie zuinige modulerende circulatie pomp een must geworden. Als uw systeem niet goed ingeregeld is loopt u de kans dat uw woning niet lekker warm wordt en toch veel energie gebruikt, of u krijgt uw huis niet warm terwijl de installatie denkt terug te moeten nemen. Veel oudere installaties zijn vaak of nog statisch of helemaal niet ingeregeld. De eerste radiator krijgt veel warm water en de laatste krijgt bijna niets. Dit is relatief eenvoudig op te lossen door uw installatie goed (dynamisch) in te regelen.

Advies

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden voor zonnewarmte en/of hout-cv bij u thuis. U kunt mij bereiken op telefoonnummer: +31(0)627472632 via e-mail: maarten@m‐kwadraat.nl.
Wilt u liever een persoonlijk gesprek, maak dan even een afspraak. Wij zijn gevestigd aan de singel in Jubbega.

Het kan natuurlijk zijn dat ik in het buitenland zit voor werk, maar over het algemeen kan ik mijn mail wel ontvangen.

nieuwsgierig naar de mogelijkheden‚ wilt u weten of uw eigen ideeën uitvoerbaar zijn‚ wij denken graag met u mee over de mogelijkheden voor zonnewarmte & hout‑cv bij u thuis.
Neem gerust contact op voor een afspraak of kom langs aan de singel in Jubbega.

Fijnstof PM10

Fijnstof is een mengsel kleine vaste deeltjes kleiner dan 10 micrometer. Deze deeltjes zijn van verschillende grootte, herkomst en chemische samenstelling. Bron:Wikipedia/Fijnstof

dealerlogo Fröling